19 Mayıs 2017 Cuma

Falcı bacı /Psychic

Sokak eskizi olayını New York'da ilk gördüm ve denedim..başladım...gittiğim yerlerde, elde, cepto ne kalem..kağıt varsa çizmeye çalıştım..sonrasında sora sora..deneye deneye kendimi geliştirmeye çalıştım..Bu çalışma bir kaç gün ara ile denediğim ve hep aynı yere tezgah açan, falcı hanımın eskizleri..

4 yorum:

  1. Hmmm, demek bu şekilde başladı sizin usk hikayeniz, merak ettim acaba sokak ortasında ilk defa çizim yaparken siz nasıl hissettiniz. Benimki biraz problemli olmuştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istanbul için genelde bir iç mekanda,ev..pencere.. kafede otururken çizmenin daha rahat olduğunu test edip-onayladım. AyaSofya çiziminde epey turist toplandı etrafımıza..arapça bilenler..levha yazıları yazmaya yardımcı oldu falan...Yurtdışı daha rahat ..konuya yabancı değiller..bir de pek de ilgilenmiyorlar diğerleri ile...Sizin nasıl oldu başlangıç...eskizlerin arka fondaki hikayeleri hep ilginç detaylar verir...paylaşır mısınz?

      Sil
    2. Benimki çok rezildi, öğrenciyken (tabi o zaman USK diye bi oluşumdan habersizim) elime defter kalemi aldım, Ayasofya'yı dışardan çizmeye niyetlendim. O günde günlerden Pazar, her yer turist kaynıyor, etrafım sarıldı, gelen giden toplandı, herkes akıl veriyor, eleştiriyor, "Bak, şurası da yanlış olmuş" diye düzeltmelerde bulunuyordu. Dayanamadım, bıraktım çizmeyi, sonra birkaç defa daha denedim ama bu sefer Yahya Efendi türbesi gibi, pek kimsenin uğramadığı yerlerde çizim yaptım. Sonra uzun bir süre ara verdim, en son 2013'te usk'yı keşfettim, birsürü insan vardı benim gibi, mutlu oldum, yeniden gaza geldim ve uzun süredir çizim yapa yapa bu korkuyu törpüledim.

      Sil
  2. iyi ki devam etmişsiniz..daha da ilerleteceksiniz..ben de yoğunluktan vakit bulamadığım zamanlar eksikliğini hissediyorum...kafa açan..görmeyi..algıyı etkileyen bir şey..bir de yanında iyi demli bir çay..

    YanıtlaSil