18 Eylül 2017 Pazartesi

Dolmabahçe Sahili Eskiz Buluşması


     Hepimiz vaktimizi geçirmek için birşeylerle uğraşıyoruz. Televizyon izliyor, kitap okuyor, sokakta geziyor yahut başka şeylere dalıyoruz. Fakat asıl sorulması gereken bu yaptıklarımızdan geriye nelerin kaldığıdır. Bu hafta bizde vakit geçirmek adına yine toplandık ve size bu yazıda yine bu zaman diliminden geriye kalanlardan bahsedeceğim.
     We are all working on something to spend our time. We watch TV, read books, walk in the streets or dive into other things. But the real question is what remains behind what we do. We have gathered again this week to spend our time and I will show you what left behind from this weekend.

Bu haftasonu buluşma yeri olarak Beşiktaş Deniz Müzesini seçtik. Çizerlerimiz birer birer damladılar. Yürünecek bir sürü yol ve çizilecek çok şey olduğu için öncelikle işe enerji toplamakla başladık. Sonrasında Müzeye girdik ve sandallar, gemi başları, saltanat kayıkları arasında kendimize uygun sahneleri bulup çizmeye başladık.
We chose the Beşiktaş Naval Museum as a meeting point for this weekend. At the morning, we gathered one by one. Then because there are so many distances to walk and lots of things to draw, we started with breakfast. Later we entered the museum and searched for finding proper places for ourselves between boats, ship heads, and sailboats.


Her buluşmamızda kendimizi geliştirmek adına farklı farklı şeyler denemekten çekinmiyoruz. Bu haftada kendimize 15 dk kuralını koyduk. Bu kural şu şekilde işliyor. Her çizim için içimizden birisi 15 dakika tutuyor ve tüm çizimi 15 dakika içine sığdırmaya çalışıyoruz. Başta biraz zorlansak da şu anda uyum sağladık diyebiliriz, hatta bu resimlerimiz içerisinden çok sevdğimiz resimler bile çıktı diyebilirim.
We do not hesitate to try different things in order to improve ourselves. This week we put 15 min rule for ourselves. This rule works like this; for each sketch, one of us is holding 15 minutes and we're trying to fit the entire sketch in that 15 minutes. At first, even we are a little bit hardened, we can say that we have adapted to this situation, and I must admit that I love that rule a lot.



2 yorum:

  1. Nefis çalışmalar...heyecan ve pozitif enerji çizimlere de yansımış..ayrı ayrı hepinizin eline, emeğine sağlık...(geçen ay sağlık sorunları nedeni ile aksayan iş temposunu, ertelenen işleri bitirmeye çalışıyorum..ilk fırsatta katılmayı isterim.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrardan geçmiş olsun, ümit ediyorum işler kısa bir süre içerisinde ve zahmetsizce biter ve sizleri de aramızda görürüz yakın zamanda

      Sil