28 Mayıs 2018 Pazartesi

USK Istanbul Beşiktaş Deniz Müzesi Eskiz Buluşması


     Hayat her zaman sürprizlerle dolu. Bu buluşma için de yine hafta başından hava durumu kontrollerine başladık, yağmur "ha yağdı, ha yağacak" derken Pazar gününe kadar geldik. Ne zamandır Ihlamur Kasrı'nda çizim yapma hayalleri kuruyorduk, fakat kader ağlarını çoktan örmüştü bizler için. Cumartesi gecesi şiddetli bir sağanak yağmur başladı, gece boyu birer saatlik arayla uyandım ve yağmurun devam ettiğini gördükçe moralim bozuldu. Bu durumun yaşanabileceğini tahmin ettiğimiz için B planımızı da bir kenarda hazır tutmuştuk. Bu sebepten Ihlamur Kasrı yerine Deniz Müzesi'ni mesken tuttuk. İyi ki yağmur yağmış, yağmurdan kaçarken en eğlenceli eskiz buluşmamızı yaptık .

     Her buluşmamızda olduğu gibi bu buluşmamızda da aramızda yeni yeni arkadaşlarımız vardı. Bu buluşmaların belki de en güzel yanlarından biri de bu arkadaşlarla tanışmak, onları çizerken izleyebilmek ve onlarla havadan sudan sohbet edebilmek. onların hayata baktıkları pencerelerden hayata bakabilmek. Tabii ki bir de yine bambaşka bir coğrafyadan misafirlerimiz vardı. Moskova'dan çıkıp İstanbul'a gelmiş iki adet ayna ustası çizer misafirimiz de bu buluşmada bizlere eşlik ettiler. 
     Ancak bahsetmeden geçemeyeceğim, bu güzel günün asıl kahramanı müze çalışanlarıydı. Tüm müze çalışanları kendimizi evimizde gibi hissetmemiz için ellerinden geleni yaptılar. Daha önce hiçbir ortamda bu kadar huzurlu bir biçimde çizim yapmamıştım. Bizlere bu ortamı sağladıkları için tüm müze çalışanları adına Deniz Müzesi Komutanlığına binlerce kez teşekkür ediyoruz. 

     Life is always full of surprises. For this meeting we started to check the forecast from the beginning of the week and we prayed for a sunny day for weekend. All the week we dreamed about drawing at the outside, but for us, destiny have already knitted it's fate nets. Saturday night a heavy rainstorm started. During the night, I woke up lots of time to control the weather, but results were same. Then we had to apply plan B . Therefore, we moved on to Istanbul Naval Museum instead of the Ihlamur Palace. Fortunatelly, weather was rainy and we had to draw at the museum, because this sketchwalk was most entartaining one.

     As it's every time, this week we had a new friends among us. Perhaps one of the most beautiful aspects of this meeting is meeting was these friends, watching them while they are drawing, chatting with them about lots of things and seing the world from their point of view. Of course we also had guests from a different geography. There were two Russian mirror masters were with us, who came to Istanbul from Moscow were accompanied by us in this sketchwalk .But the museum was the real hero of this beautiful day. 










 













1 yorum: